Paleo: verrukkelijk, eenvoudig en heel gezond

Wat eten we eigenlijk vandaag de dag

Vandaag de dag is het meeste voedsel dat wij tot ons nemen bij lange na niet meer natuurlijk te noemen. Er is echter een trend ontstaan waarbij we ons opnieuw richten op voedsel zonder onnatuurlijke toevoegingen, en producten zonder graan, zuivel en andere producten die de mens van oorsprong niet eet. Dit nieuwe dieet, het Paleo dieet genoemd, werd onlangs in het leven geroepen om uitkomst te bieden tegen de stortvloed aan voedsel die een aanslag zijn op onze gezondheid. Er zijn tal van positieve verhalen over het effect van dit oerdieet van Paleo recepten. Je begint je dag natuurlijk met een gezond paleo ontbijt.

Wat is Paleo?

Paleo recepten zijn, kort gezegd, recepten waar geen onnatuurlijke ingrediënten aan zijn toegevoegd. Groenten, fruit, noten, vis en tot slot vlees van planteneters zijn wel goed voor onze gezondheid. Aan het paleo eetpatroon ontbreken echter granen, peulvruchten, zuivel, geraffineerde suiker, zout en toegevoegde onnatuurlijke producten. Het Paleo dieet is gebaseerd op het voedselpatroon van de jager-verzamelaars die tijdens het paleolithicum leefden. Uiteraard; vandaag de dag is ons voedselaanbod uitgebreider dan ooit en zijn onze voedselmogelijkheden compleet anders dan ten tijde van het Paleolithicum. Het Paleo dieet gaat er echter van uit dat ons lichaam niet of nauwelijks veranderd is, en dat ons lichaam eenzelfde voedingspatroon vereist als de mensen hadden zo’n 10.000 jaar geleden.

jagerDat houdt niet in dat u net als deze jager-verzamelaars in een berenvel opzoek zou kunnen gaan naar geschikte planten en het juiste vlees. Integendeel, het Paleoplan houdt in dat u de heerlijkste Paleo recepten kunt bereiden. Bovendien zijn de ingrediënten voor een oerdieet met Paleo recepten heel gemakkelijk te verkrijgen. Een heel smakelijk Paleo recept is bijvoorbeeld tonijn met de heerlijkste groent of verrukkelijke andijviestamppot met vlees. U ziet: het dineren volgens de Paleostijl is eenvoudig en de ingrediënten zijn bovendien goed verkrijgbaar. Een Paleo recept is doorgaans helemaal niet moeilijk te bereiden: daarin schuilt het geheim van de Paleotrend, die inmiddels enorm populair is in Amerika en zeer binnenkort een succesverhaal zal worden aan deze kant van de oceaan.

Een ander aspect dat dit dieet heel populair maakt, is dat u zich niet langer bezig hoeft te houden met het letten op de wijzer van uw weegschaal. Meer bewegen of meer gedoseerd eten: wanneer u zich bezigt met paleo hoeft u hier niet constant op te letten. Want niet hoeveel u eet, maar wát u eet is van groot belang. Wat het Paleo dieet u kan opleveren? Een gezond voedingspatroon zorgt automatisch voor een gezonder lichaam. U zult zien dat u lekkerder in uw vel gaat zitten.

Paleo is verrukkelijk en kan heel eenvoudig zijn
Om de eenvoud van het dieet eens te concretiseren: er bestaan gemakkelijke, kostelijke recepten met kip die volledig passen binnen het dieet. Eén van de eenvoudige Paleo recepten met kip is een salade die bestaat uit dit heerlijke vlees en onder andere sla, radijsjes, wortel en kool. Ook voor het hoofdgerecht kunt u kiezen uit één van de Paleo recepten met kip. U kunt bijvoorbeeld gehaktbrood met kip maken, en tevens heerlijke sandwiches met dit vlees, zodat u niet alleen een recept heeft voor tijdens het dineren, maar ook voor bij de lunch.

De eenvoud; de goede verkrijgbaarheid en de kwaliteit: u ziet, eten volgens het Paleoplan heeft tal van voordelen. Kijkt u eens rond op deze site voor inspiratie en de mogelijkheden. U zult zich vast en zeker verbazen over de verrukkelijke recepten die van toepassing zijn op het Paleoplan. Daarnaast wensen wij u – want dat is per slot van rekening ook niet onbelangrijk – een heel smakelijk Paleo diner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.